ЕК одвојува 1 милијарда евра за кредитирање на млади фармери

Европската комисија (ЕК) и Европската инвестициона банка (ЕИБ) заеднички ќе финансираат 1 милијарда евра за млади земјоделци, соопшти прес-центарот на ЕК. Во категоријата млади фармери, 11 отсто од вкупно 10,3 милиони земјоделци во 2016 година, според Еуростат (и 32 отсто над 65).

Share
Прочитај повеќе