Колку заработуваат најголемите 4 млекарници во Македонија?

Според официјалните податоци млекопреработувачите лани откупиле 106.000 хектолитри млеко во вредност од 50 милиони евра. Лани македонските фирми извезле 5,6 милиони тони млеко и млечни производи вредни 11 милиони евра, а во истиот период на нашиот пазар се увезени 36,4 милиони тони производи вредни 50,33 милиони долари.

Share
Прочитај повеќе