Исплатени 89.455.245 денари на 5.851 млекопроизводители за произведено и предадено млеко

Платежната агенција соопшти дека денеска се исплатени 89.455.245 денари на 5 851 млекопроизводител за произведено и предадено кравјо, овчо и козјо млеко.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: Кон 10.277 млекопроизводители исплатени 76.3 милиони денари поддршка за предадено млеко во првите два месеци од 2021 година

Од страна на АФПЗРР на 10.277 млекопроизводители исплатени  се 76.3 милиони денари за предадено кравјо, овчо и козјо млеко во месеците јануари и февруари 2021 година согласно пријавените количини од страна на преработувачките капацитети.

Share
Прочитај повеќе

Фармерите со рок до крајот на идната година, да го подобрат квалитетот на млекото

„За да го подобрите квалитетот на млекото битни се многу фактори. Одгледувањето на животните, фармата, начинот на молзење, хигиената на фарма, хигиената на молзење, опремата за ладење, едукацијата, познавањето и многу други работи“, истакна Соња Србиноска, професор на факултетот за земјоделски науки и храна.

Share
Прочитај повеќе

Заев: Најголемо внимание треба да насочиме кон млекопроизводството и овчарството

„Последниве години и покрај одвојувањето на сериозни суми за земјоделците во вид на субвенции, останаа уште неколку земјоделско-сточарски гранки на кои треба дополнително да им се посветиме. Најголемо внимание треба да насочиме кон млекопроизводството и овчарството.

Share
Прочитај повеќе