Утре млечните производи треба да поевтинат за 10 проценти,а тестенините за 15 %

Утре млечните производи треба да поевтинат за 10 проценти,тестенините за 15 отсто. Цените ќе се намалат  согласно со одлуката што владата ја донесе минатата недела.

Share
Прочитај повеќе

Ограничени маржи и за млечните производи

Владата на 87-ма седница донесе Одлука за дополнување на одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки.

Share
Прочитај повеќе

Полесен извоз на млеко, ориз и домати во Србија ќе добие државата со отстапките за српско брашно

Македонските млечни производи по неколку години ќе се најдат на српскиот пазар. Јогуртот и киселото млеко кои имаат краток рок на траење поради долгото чекање на граница се расипуваа и нашите производители претрпуваа штети.  Со кратењето на времето за лабораториските анализи ваквата состојба ќе се надмине и тие ќе бидат конкурентни на пазарот во Србија. Истото важи и за месните производи.

Share
Прочитај повеќе