Отштета од косовската царинска блокада ќе добијат само тие што имаат доказ дека се оштетени

Единствен начин за да се дојде до некакво обесштетување нуди Законот за земјоделство и рурален развој. Доколку некој земјоделец се одлучи за таков потег, Бирото за судски вештачења треба да направи проценка за настанатата штета.

Share
Прочитај повеќе