Намалената побарувачка ги преполови откупните цени на струмичките домати

– Цените паднаа, но не многу и на некој начин се нормални за овој период. Доматите, кои изминатите денови се откупуваа и до 50 денари за килограм, од денеска се преземаат од трговците од 20 до 25 денари за килограм. Краставиците се откупуваат по цена од 20 до 25 денари, а пиперките 40 денари за килограм, изјави Коце Божиков, земјоделец од село Дабиле.

Share
Прочитај повеќе