Намален водостојот на реките

Водостојот на реките во земјава е намален во однос на вчерашниот ден, а зголемување на нивото имаат реките Вардар на мерното место кај Демир Капија, Треска на мерното место кај Македонски Брод, Струмица на мерното место кај Сушево и Црна Река кај Новаци.

Share
Прочитај повеќе

Намален водостојот на Дојранското Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Дојранското Езеро, а нивоата на другите две природни езера се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе

Намален водостојот на Преспанското Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти со вчерашните, покажуваат резултатите од мерењата направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе

Повеќето реки над јануарскиот просек

Нивоата на повеќето реки во земјава се над просекот за јануари, но дел се со пониски водостои, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Share
Прочитај повеќе

Благо намален водостојот на реките

Водостоите на реките во земјава бележат благо намалување во однос на вчера. Исклучок е реката Пчиња на мерното место кај Пелинце, каде нивото е за еден сантиметар повисоко од вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направани од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе