Утре млечните производи треба да поевтинат за 10 проценти,а тестенините за 15 %

Утре млечните производи треба да поевтинат за 10 проценти,тестенините за 15 отсто. Цените ќе се намалат  согласно со одлуката што владата ја донесе минатата недела.

Share
Прочитај повеќе

Бектеши: Во наредните десет дена се очекува намалување на цените на основните прехранбени производи

Во наредните десет дена очекуваме намалување на цените на основните прехранбени производи, посебно на тие наведени во Одлуката за утврдување на маржите од 5 до 12 отсто.

Share
Прочитај повеќе

Поевтина струја за компаниите од прехранбената индустрија, цените треба да се намалат најмалку за десет проценти

Поевтина струја за компаниите од прехранбената индустрија, училиштата и јавните претпријатија од областа на водоснабдувањето со цел да се намали цената на основните прехранбени производи и непречено да се одвива образовниот процес во претстојниот зимски период, се дел од последните мерки за справување со кризата, што Владата ги донесе на вчерашната седница и со кои ќе бидат опфатени околу 200 компании.

Share
Прочитај повеќе