Утрово најстудено е на Попова Шапка, а таму има и најмногу снег

Најстудено утрово е на Попова Шапка со -8 степени, во Маврово и во Крушево се измерени -5, во Берово и Крива Паланка -4, во Штип, Дебар, Виница и Претор -3, во Охрид, Тетово и Струмица -2, а во Битола и Прилеп -1. Еден степен над нулата е во Скопје и Куманово, два во Демир Капија, а максимални три степени се регистрирани во Дојран и Гевгелија.

Share
Прочитај повеќе

Најстудено и најмногу снег на Попова Шапка и во Маврово

Најстудено утрово е на Попова Шапка со -8 степени, во Маврово се измерени -6, во Крушево -5, Берово -3, во Тетово, Охрид, Претор, Битола, Прилеп, Виница, Дебар – 1.

Share
Прочитај повеќе