(ВИДЕО) Синпекс – Добитник на признание за најуспешни во земјоделството за 2021

Нивното мото е Грижа за квалитетот, а желбата за осовременување и унапредување на македонскиот земјоделец им донесе застапништво на десетици светски брендови за производство на трактори и механизација кои ги задоволуваат светските стандарди.

Share
Прочитај повеќе

Ви ги претставуваме најуспешните земјоделци за 2021

На најдобрите земјоделци им беа доделени признанија за успешност во производството и професионалност во работата.

Share
Прочитај повеќе

Се одржа манифестацијата за избор на најуспешни во областа на земјоделството за 2019 година

-Почитувани гости, драго ми е што сум дел од ваков настан, каде сите чинители од секторот се на едно место. Ние како министерство и понатаму ќе продолжиме да работиме во насока на осовременување на секторот земјоделство и да донесуваме мерки во корист на најважните-земјоделците, истакна заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Благе Цветковиќ.

Share
Прочитај повеќе

Манифестацијата „Најуспешни во областа на земјоделството“ ќе постане бренд и традиција во Пелагонискиот регион и државата

Првата и единствена од ваков вид манифестација за „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“ се одржа на 20-ти септември во ресторан Вавилон, во Битола.  На манифестацијата учествуваа повеќе од 500 гости, од кои половината беа земјоделци -фармери, а половината беа компании – стопанственици од областа на земјоделството.

Share
Прочитај повеќе

Браниотис Костас: Посакувам побрз влез во ЕУ за да ги користите фондовите за развој на земјоделството

-Нашиот бизнис има 35 годишна традиција, а поголемиот развој започнува  со членството на Грција во ЕУ, поточно оттогаш бележиме  постојана нагорна линија. Денеска имаме  20 ха расадник со 1 400 000 овошни  садници од различни видови – вели Костас.

Share
Прочитај повеќе