Бачовски: Објавен јавниот повик за финансиска поддршка за набавени пчелни матици, нерези и назимки

Од денеска е објавен јавниот повик за финансиска поддршка за набавени пчелни матици, нерези и назимки, соопшти директорот на АПРЗ, Никица Бачовски.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО)Бачовски: Минатите години нашата поддршка секогаш надминуваше над 100 милиони евра кои главно завршуваа во земјоделскиот сектор

Директорот на АФПЗРР, Никица Бачовски доби признание за висока професионалност на институцијата што ја води од здружението „Современо земјоделство“.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Оризопроизводителите ќе добијат кофинансирање за набавка на комбајн

Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој обезбедува кофинансирање на трошоците за набавка на комбајн со уред за сечење на сламата, за земјоделците кои имаат засеано минимум еден хектар со ориз.

Share
Прочитај повеќе

Се подготвуваат субвенциите за овоштарите, потоа пари ќе земат тутунарите, а следни сточарите

Во тек е исплатата на земјоделските субвенции за 2020 година која законски е до 30 јуни 2021.

Share
Прочитај повеќе

Се вери Директорот на Платежна, Никица Бачовски

Редакцијата на Современо Земјоделство се придружува на честитките и убавите желби.

Share
Прочитај повеќе

Директорот на АФПЗРР, Никица Бачовски, во работна посета на Општина Валандово

Градоначалникот на Општина Валандово Перо Костадинов, заедно со претседателот на Советот на Општина Валандово и раководителот на ПЕ на МЗШВ во Валандово, оствари работна средна со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски.

Share
Прочитај повеќе

Со неповратните грантови до 20 илјади евра се отвораат винарници, нови фарми, семејни бизниси кои ќе дадат нов импулс во домашната економија

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, вчера во Кавадарци, врачи две од вкупно 27 одобрени апликации во Тиквешкиот регион за инвестиции во агро секторот преку „Мерката 113 Поддршка за поттикнување на земјоделско производство“.

Share
Прочитај повеќе

Вчера во Ресен доделени 7 договори преку Ипард програмата за набавка на приклучна земјоделска механизација

Со помош на  средствата од ИПАРД 2 програмата сериозно го модернизираме домашното земјоделство, ги намалуваме производните трошоци, но, и работните часови на нива, а домашното производство станува поконкурентно“ изјави Бачовски.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Почетокот на март го одбележуваме со исплата на субвенциите за полјоделски култури

-Во понеделник сме во посета на Ресен каде ќе потпишеме 7 договори за Мерка 1 од ИПАРД програмата за инвестиции во земјоделска механизација во пресрет на новата сезона – изјави Бачовски.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Денес исплатени се 238,6 милиони денари субвенции за повеќе мерки

Станува збор за исплати за повеќе мерки и тоа : за вршење на земјоделска дејност во подрачја со  ограничени можности,или попознато како ПОМ,  за органско производство, за производство на основен, производство на саден и за производство на сертифициран семенски материјал по програмата за финансиска поддршка во земјоделството  2019. Исто така исплатени се и субвенциите за осигурување на посевите од непогоди по програма 2020 година.

Share
Прочитај повеќе