За Германија се произведуваше најквалитетната Нутела

Истражувањето на Билјана Борзан утврдило дека хрватската Нутела содржи сурутка во прав и помал процент на обрано млеко во прав, додека производите од Германија содржат само обрано млеко во прав (сурутката е поевтина суровина).

Share
Прочитај повеќе

Тепачка за Нутела

Откако францускиот синџир супермаркети „Интермарш“ вчера воведе попуст од 70 отсто на популарниот крем „Нутела“, па теглите со тежина од 950 грама беа поевтинети од 4,5 на 1,4 евра, во голем број супермаркети избија тепачки.

Share
Прочитај повеќе