Почвата – најбитен фактор при подигнување на овоштарник

Анализата на почвата е од суштинско значење пред садењето за да се овозможи примена и обработка на почва и измени кои не можат ефикасно да се извршат по садењето.

Share
Прочитај повеќе

Се продава овоштарник со аронија во село Жабени

Се продава овоштарник засаден со аронија со 1800 садници во село Жабени.

Share
Прочитај повеќе

Распоред на овошките во насадите

Правилниот распоред на овошките мора да им овозможи доволно простор за живот, сигурно опрашување и примена на механизирана обработка.

Share
Прочитај повеќе