Работилница на ФАО за проценка на штетите во земјоделството од климатските промени

Регионалната работилница започна вчера а ќе трае до 13 јуни, во Скопје, во рамките на низата настани во организација на Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) низ Европа и Централна Азија, чија цел е презентација на нова стандардизирана методологија на ФАО за проценка на директните загуби и штети во земјоделството предизвикани од климатските промени.

Share
Прочитај повеќе