Преглед на трошоците за живот во октомври

Намалување на индексите на трошоците на животот во октомври 2018 година, во споредба со претходниот месец, е забележано кај свежото и разладеното овошје за шест отсто, сувото овошје и јаткастите производи за 3,5 отсто, маслото и маснотиите зa 1,8 отсто, другите преработки од месо за 0,5 отсто, месото, сирењето и урдата за 0,2 отсто.

Share
Прочитај повеќе