ФАО: Инвестирањето во информатички комуникациски технологии (ИКТ) е исплатливо за земјоделците во Северна Македонија

Пред неколку години, Сузана набави софтвер за управување со фарма што ѝ овозможи подобро да ги планира и контролира културите, да ги минимизира трошоците за работна сила и да троши помалку на гас и органско ѓубриво, со што ја зголеми добивката.

Share
Прочитај повеќе

Органската храна недостапна во секојдневното пазарење низ маркетите

– Веќе неколку години ги едуцираме потрошувачите дека органската храна е побезбедна за консумирање и нејзиното производство помалку ја загадува животната средина, велат од ОПМ.

Share
Прочитај повеќе

Органска вода од бреза

Побарајте дрва кои се со дијаметар најмалку 10 сантиметри и изгледаат дека се здрави. Дрвјата кои имаат многу гранки обично имаат најдобар сок.

Share
Прочитај повеќе