Важноста на бубамарите во органското производство

Во Европа има повеќе од 100 видови бубамари, а само мал број предизвикуваат штета на одгледуваните растенија

Share
Прочитај повеќе

Исплатени субвенциите за органско производство

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 658 лица исплати  91,6 милиони денари за одгледувачите на органско производство.

Share
Прочитај повеќе

Зошто комбинацијата на зеленчук е важна во органското производство?

Можете да го искомбинирате морковот  со  кромид . И морковот го чува кромидот и  кромидот го чува морковот. Затоа садиме еден ред кромид, еден ред моркови, еден ред кромид и така натаму. Затоа што кромидовата болва не  го сака мирисот на морков, а морковата мува не го сака мирисот на кромид.

Share
Прочитај повеќе

Вистини и заблуди околу органското производство на храна

Органската храна е произведена на строго контролиран начин со цел да се заштити здравјето на луѓето и животната средина. Органските производи се одгледани на незагадена почва и произведени со методи кои не се штетни по здравјето на луѓето, животната средина и природната рамнотежа.

Share
Прочитај повеќе