Ловостој на Осломејското Езеро поради мрест на крапот

Од почетокот на мај започна ловостојот на Осломејско Езеро поради мрестот на крапот, кој редовно се одвива во овој период од годината.

Share
Прочитај повеќе

Викендов на Осломејското Езеро крапски риболовен натпревар „Боила куп 2021“

Од денеска до недела на Осломејско Езеро ќе биде организиран првиот крапски риболовен натпревар „Боила куп 2021“, на кој ќе учествуваат 16 екипи составени од по тројца спортски риболовци.

Share
Прочитај повеќе