Зголемен водостојот на Охридското Езеро

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се сити како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Согласно последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), водостоите на Охридското и на Преспанското Езеро се пониски од просекот за април, додека на Дојранското се повисоки.

Share
Прочитај повеќе

Нивото на Охридското Езеро се спушти на минимумот од 693,10 метри надморска височина

Температурата на водата е 12,5 степени Целзиусови, што е за 0,3 степени под просекот за ноември.

Share
Прочитај повеќе

Шапуриќ: Спречен нелегален риболов во Охридско Езеро

Продолжува акциjata  за спречување на нелегален риболов на Охридското Езеро.

Share
Прочитај повеќе

Шапуриќ: Спроведена акција за спречување на криволов во Охридското Езеро

-Пред неколку денови, во доцните ноќни часови, Државниот инспекторат за земјоделство во соработка со МВР-Езерска полиција, спроведе акција за спречување на криволов во Охридското Езеро.

Share
Прочитај повеќе

Намалени нивоата на Охридско и Преспанско езеро

Водостоите на повеќето реки во земјава се под просекот за август, со исклучок на Вардар и Бабуна, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Share
Прочитај повеќе

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе

Опожарена трска на охридското крајбрежје во Струга

Опожарена е трска на брегот на Охридското Езеро во пожар што вчера попладнето околу 17 часот се случил на потегот од плажата Версус, кон селото Калишта.

Share
Прочитај повеќе

Кривични пријави за три лица и правниот субјект што исфрлија шут и земја во Охридското Езеро

Три лица и правен субјект заработија кривични пријави поради сомневање дека се сторители на казнено дело „узурпација на недвижности“ во заштитената зона на брегот на Охридското Езеро.

Share
Прочитај повеќе

Зголемени водостоите на Охридското и Дојранското Езеро

Водостоите на Охридското и на Дојранското Езеро се повисоки за еден сантиметар во споредба со вчера, додека нивото на Преспанското Езеро е исто со вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Share
Прочитај повеќе