Роеви од скакулци уништиja илјадници хектари пасишта на Сардинија

“Скакулците ова година уништија приближно 15.000 хектари пасишта во провинцијата Нуоро”, вели Микеле Арбау, од сардинскиот огранок на италијанската земјоделска задруга.

Share
Прочитај повеќе

Со измените на Законот за пасишта до ефикасна распределба на пасиштата

Со одредбите на предложените измени и дополнувања на овој закон се уредуваат постапките за давање на користење на пасиштата, со што ќе се овозможи подобра сигурност во давањето на услугите, континуитет и квалитет на услугите како и применливост на истите,што не е случај со моментално важечкиот закон за пасиштата. 

Share
Прочитај повеќе