Атанасов: Зголемено е производството и извозот на месни и сувомеснати производи

Заложбите и посветеноста на Агенцијата за храна и ветеринарство поддржани со донесените мерки од страна на Владата на Република Северна Македонија овозможија зголемување на производството и извозот на месни и сувомеснати производи, но и обезбедување и задржување на високото ниво на квалитет и препознатливост на домашните производи на пазарите на земјите во кои се извезуваат.

Share
Прочитај повеќе

Компанијата „Пекабеско“ лани остварила приходи од 78 милиони евра

„Пекабеско“ е убедливо најголемата домашна компанија на македонскиот пазар за месни производи, преработки и оваа компанија сама има поголем приход од 10 фирми од својата конкуренција.

Share
Прочитај повеќе

„Пекабеско“ ја зголеми добивката

„Пекабеско“ АД, минатата 2018 – та година, оствари добивка од 118 милиони денари, што е зголемување во однос на на претходната година, кога компанијата имала добивка од 72 милиони денари, покажува консолидираниот биланс на успех на компанијата, објавен преку Македонска Берза.

Share
Прочитај повеќе