МТСП: Во тек е етапната исплата на августовските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска  започна етапната исплата на августовските пензии.

Share
Прочитај повеќе

МТСП: Во тек е етапната исплата на јулските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека денеска започна етапната исплата на јулските пензии. 

Share
Прочитај повеќе

МТСП: Во тек е етапната исплата на мајските пензии

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека дека во тек е етапната исплата на  мајските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од корона

Share
Прочитај повеќе

Од денес почнува етапната исплата на пензиите

Министерството за труд и социјална политика информира дека пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот.

Share
Прочитај повеќе

Пензионерите ќе ги добијат пензиите пред празниците

Владата вчера го задолжи Фондот за пензиско осигурување до 23 април да ги достави податоците за пензиите до деловните банки, на кои пак им препорача да овозможат пензионерите да располагаат со своите средства од 26 април, односно пред велигденските и првомајските празници.

Share
Прочитај повеќе

МТСП: Од понеделник почнува етапната исплата на мартовските пензии

Oд понеделник 29.03.2021 година, почнува етапната исплата на мартовските пензии.

Share
Прочитај повеќе

Исплатата на февруарските пензии почнува на 25 февруари

Владата на вчерашната 45-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец февруари 2021 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување најдоцна до 24 овој месец да ги достави податоците за пензиите до деловните банки, на кои им се препорачува да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи.

Share
Прочитај повеќе