Природна пластика од пердуви од живина

Во пердувите од живина има 90% кератин, па благодарение на овој протеин добиената пластика ќе биде многу силна во споредба со традиционалната пластика.
Тим од научници во овој момент работат на истражување како од пердувите може да се направи амбалажа.

Share
Прочитај повеќе

Првиот маркет без пластика отворен во Амстердам

Во рамките на овој супермаркет, корисниците ќе можат да избираат од повеќе од 700 производи без пластично пакување. Kомпанијата се надева дека ќе ги промовира производите во сите 74 локации каде што веќе имаат отворени маркети.

Share
Прочитај повеќе