Производителите на грозје очекуваат годината да биде плодна и да даде добар и квалитетен род

Лозарите велат дека Короната ги попречила во дел од активностите, но сепак тие работат на утврдување на потребите од грозје кај винарските визби и други откупувачи, а ги разгледуваат и можностите за извоз на грозје.

Share
Прочитај повеќе