ФАО: Цените на храната во светот се искачија на нов десетгодишен максимум

Порастот на цените на храната во октомври е највисок индекс од јули 2011 година. На одишна основа во октомври индексот се зголеми за 31,3 проценти.

Share
Прочитај повеќе