Заразени 16000 свињи во Полска – Германија крева гранична ограда

За германските производители на свинско месо, добрата вест е дека Виетнам повторно дозволува увоз на нивно свинско месо. Минатата година земјите-членки на Европската Унија извезуваа дури 95.000 тони свинско месо во таа земја, а скоро 20.000 тони беа од Германија.

Share
Прочитај повеќе

Николовски на средба со полскиот амбасадор

На средбата беше договорено да се организира промоција на македонските земјоделско – прехрамбени производи во Полска, и средба со полскиот министер за земјоделство, во првата половина на оваа година.

Share
Прочитај повеќе