Потпишани 318 договори за јавниот повик за давање на државно земјоделско земјиште под закуп до 3 хектари

-Со овие договори доделуваме 600 хектари земјоделско земјиште за локации за коишто самите земјоделци поднесоа понуди каде што има слободна земја, истакна Николовски. 
Со јавните повици од овој тип се придонесува за зголемување на обработливите земјоделски површини и се става во функција цело необработено земјоделско земјиште.

Share
Прочитај повеќе

Започна потпишувањето на договорите за мерката за инвестиции во преработувачки капацитети од последниот повик за ИПАРД 2

Од денеска започна склучувањето на договорите за мерката 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибни производи“ од последниот повик за ИПАРД 2 програмата, кој заврши на крајот на јануари годинава.

Share
Прочитај повеќе

Потпишување договор за изведувач за Програмата за наводнување на јужно вардарска долина

Во Домот на културата во Валандово денеска претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, ќе присуствува и ќе се обрати на потпишување на договорот за изведувач за Програмата за наводнување на јужно вардарска долина, втора фаза.

Share
Прочитај повеќе

Од денес потпишување договори за ИПАРД Програмата 2014-2020

 Во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ќе бидат потпишани првите договори за ИПАРД Програмата 2014-2020.

Share
Прочитај повеќе