Утврдени правилата за рекреативен риболов во битолската акумулација Стрежево

Дозволи за рекреативен риболов ќе се издаваат од 15 февруари, а риболовната сезона ќе почне на 1 март.

Share
Прочитај повеќе

Несоодветното колење на свињите носи опасности и кога месото е на трпеза

Главната цел на студијата е да се спречи ширењето на инфекции. Комисијата предлага сеопфатен преглед на свињите, како и на самиот процес на колење. На тој начин би се идентификувале опасностите што им ја загрозуваат благосостојбата, како што се стресот на топлина, жед, продолжено гладување и респираторни проблеми.

Share
Прочитај повеќе

Насоки за движење во полициски час за земјоделците

Барањата се доставуваат по телефон или на е-маил преку подрачната единица на МЗШВ (која мора да провери дали барателот е запишан во регистарот на земјоделски стопанства и дали во стопанството има лице помладо од 67 години.

Share
Прочитај повеќе

И замрзнатата храна има рок

Кога се работи за леб или десерти, може да се користат и до два месеци по замрзнување, додека непечениот леб само месец дена. Овошјето може да стои 4 месеци, а палачинки 3 месеци.

Share
Прочитај повеќе