(Видео) Министерот Арјанит Хоџа доби признание „Пријател на земјоделците“

Во Битола, во организација на земјоделското здружение „Современо земјоделство“ а со медиумска и организациска поддршка на платформата Агротим, се одржа манифестацијата „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО) СН Осигурителен брокер АД Битола – признание за Афирмација и зголемување на земјоделското осигурување

СН Осигурителен брокер повеќе од 7 години ја има лидерската позиција меѓу брокерските друштва, посебно во делот афирмација и зголемување на земјоделското осигурување, партнер на земјоделците и сточарите со најсоодветното осигурително решение и максимална посветеност и отвореност за соработка со клиентите.

Share
Прочитај повеќе

(ВИДЕО)Бачовски: Минатите години нашата поддршка секогаш надминуваше над 100 милиони евра кои главно завршуваа во земјоделскиот сектор

Директорот на АФПЗРР, Никица Бачовски доби признание за висока професионалност на институцијата што ја води од здружението „Современо земјоделство“.

Share
Прочитај повеќе

Блерим Бесими со признание за „Најуспешен производител на квалитетни јаболка во Преспанскиот регион“

-Ова признание посебно ми значи, затоа што кога толку многу се трудиш и работиш и кога некој ќе те повика да ти каже дека признанието е твое, чувството е неопишливо. Вакви признанија добивал и мојот татко и мојот дедо, и среќен сум што го продолжувам ланецот на успеси, истакна Бесими.

Share
Прочитај повеќе

Методија Илиевски: Успехот на МЗШВ ПЕ Битола е резултат на добра организација и тимска работа

-Поднесувањето на субвенции поминаа во најдобар ред, нашата целокупна организација со канцелариите во Битола, Могила и Новаци, успешно не означија како една од најдобрите подрачани единици во државата. Поднесени се скоро 5000 апликации, со зголемена бројка во споредба со минатата година, така што тоа ни е показател дека земјоделството во Пелагонискиот регион е во нагорна линија, истакна Илиевски.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Николовски доби награда за особен придонес за развој на Крива Паланка

Со одлука донесена на свечената седница на Советот на Општина Крива Паланка на министерот Николовски му се додели награда за особени постигнувања и придонес за развој на Крива Паланка, а на амбасадорот на Европската Унија Самоил Жбогар му се додели награда за почесен граѓанин.

Share
Прочитај повеќе

Плакета за Николовски од Сојузот на здруженија за техничка култура

Министерот Љупчо Николовски, вчера доби плакета од Сојузот на здруженијата за техничка култура на Р.Македонија, како организатори на познатите тракторски натпревари во земјава.

Share
Прочитај повеќе