Се истражува загаденоста на Пеленица, според прелиминарните резултати линданот е присутен

Со години се зборува дека освен во малата и големата депонија во ОХИС, каде е закопана огромна количина на линдан, истиот е присутен и на локацијата Пеленица, во населба Драчево. 

Share
Прочитај повеќе