Најбогатиот земјоделец во Македонија лани остварил приход од 100.000 евра

Од продажба на сопствени земјоделски производи во 2017 година во износ од 5.726.269 пријавил граѓанин од Скопје, беше истакнато на прес-конференција на директорката на УЈП, Сања Лукаревска.

Share
Прочитај повеќе

Oд извозот на лешници, Турција за 6 месеци заработи 954.265.842 долари

Во периодот од 1 септември 2018 година до 28 февруари 2019 година, за 6 месеци, Турција извезе 167.705 тони лешници, од кои заработи приходи во износ од 954.265.842 долари.

Share
Прочитај повеќе