МЗШВ: Продолжен периодот за ловење на диви свињи под посебни услови

Отстрелот на примероци на дивата свиња ќе може да се реализира и во периодот до 31ви март но само под посебни услови кои се дадени како услови во Решението, донесено согласно на законот. Според пропишаните посебни услови, забрането е застрелување на спрасни диви свињи и тие во поодминат стадиум на спрасност и на женски грла кои водат мали прасиња.

Share
Прочитај повеќе

Рокот за јавниот повик за субвенционирана набавка на системи за наводнување, што истекува утре, се продолжува за 15 дена

-Оваа одлука ја донесовме во консултација со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, а поради зголемениот интерес за јавниот повик, истакна Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Нов дополнителен рок од 15 дена за сите заинтересирани за искористување на средства од ИПАРД 2, Мерка 7

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги информира сите заинтересирани за добивање на финансиска поддршка од ИПАРД 2, мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“, дека се дава дополнителен рок од 15 дена за доставување на апликациите за добивање на финансиска поддршка преку оваа мерка од ИПАРД 2 програмата.

Share
Прочитај повеќе

Изгласани измени на Законот за тутун, рокот за откуп продолжен за еден месец

Собранието  едногласно го донесе Законот за изменување и дополнување на Закон за тутун, предложен од група пратеници од владејачкото мнозинство.

Share
Прочитај повеќе

Се продолжува рокот за ажурирање на податоците во МЗШВ, наместо до 15 март, ќе биде до крајниот рок за аплицирање субвенции

Со измена на програмата за директни плаќања во земјоделството усвоена на денешната владина седница, рокот за ажурирање на податоците на земјоделските стопанства наместо до 15 март се продолжува до крајниот рок за аплицирање за субвенции.

Share
Прочитај повеќе

Остануваат уште две недели до истекот на рокот за промена на податоци во ЕРЗС

Поради состојбата предизвикана од Ковид -19, со цел да им овозможиме на земјоделците без никаков ризик по нивното здравје да можат да ги извршат промените, рокот кој вообичаено е до 15 март, го продолживме до 30 јуни.

Share
Прочитај повеќе

Бабовски: Дополнителен рок за доставување на апликациите за искористување на средства од Мерка 3 од ИПАРД 2 Програмата

По барање на заинтересираните странки, Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, за дополнителни 15 дена го продолжи рокот за аплицирање за мерката 3 “ Инвестиции во материјални средства за преработка на земјоделски и рибини производи“ која се финансира од ИПАРД 2 програмата. Наместо до 11- ти февруари сите заинтересирани, апликациите ќе може да ги доставуваат до 26 февруари.

Share
Прочитај повеќе

До 31 декември е продолжен рокот за поднесување на барање за предадено јагне во кланичен капацитет

Ве известуваме дека е продолжен рокот за поднесувањето на Барање за дополнителни директни плаќања за предадено јагне во регистриран кланичен капацитет 2019 година.

Share
Прочитај повеќе

До 31 декември е продолжен рокот за поднесување на барање за предадено јагне во кланичен капацитет

Ве известуваме дека е продолжен рокот за поднесувањето на Барање за дополнителни директни плаќања за предадено јагне во регистриран кланичен капацитет 2019 година.
РОКОТ за поднесување е до 31 ДЕКЕМВРИ 2019 година.

Share
Прочитај повеќе

Продолжен рокот за аплицирање за субвенции за произведено и предадено млеко и за заклани несилки

Новиот рок за доставување на барањата е 22- ри ноември 2019 – та година.

Share
Прочитај повеќе