Почна аплицирањето за субвенции за произведени и предадени градинарски и овошни култури во преработувачки капацитети.

Сите земјоделци кои во период од 26-  ти декември 2020 година до 25-ти декември годинава, произвеле и предале градинарски и овошни култури во преработувачки капацитети, од денеска па се до 25 – ти декември ќе може да аплицираат за добивање на субвенции преку мерките 1.6 и 1.8.

Share
Прочитај повеќе