Пролетно режење на Аронијата

Во првата година се дозволува развој на 2-3 странични изданоци,кои ќе го формираат првиот спрат на крошната. Во следните три години треба да се формираат и останатите спратови, така да секоја следна година се реже централната оска во височина од 40-50 см од претходниот спрат.

Share
Прочитај повеќе