Националниот парк “Пелистер“ прослави 70 години од основањето

Во хотелот „Молика“ денес се одржа свеченост по повод 70 годишнината на Националниот парк “Пелистер“, најстариот национален парк на просторите на поранешната држава Југославија, основан во далечната 1948 година. 

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Наша цел е зголемен развој на производството на млеко и млечни производи

-Наша цел како министерство е да овозможиме поддршка за развој на производството на млеко и млечни производи, сектор што има сериозен придонес во исхраната, вкупното земјоделство и економскиот развој во Република Македонија, – рече Николовски. 

Share
Прочитај повеќе