Николовски: Градежните работи за системот „Равен-Речица“ се во полн ек

-Се работи за инвестиција од 975 милиони денари, која ќе овозможи наводнување на над 3.300 хектари земјоделска површина во полошкиот регион. Во моментот се гради изливниот базен, се врши копање на каналот за цевководот и изградени се пристапните патишта до базенот и до цевководот, истакна Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Отпочнување на градежните активности на системот за наводнување во Равен – Речица

„Ќе овозможиме овој регион да нема проблеми со производството на надалеку познатите тетовски грав и пченка, но и успешни реколти на други култури кои се садат во овој регион. Во овој период кога како Влада сме силно фокусирани на забрзување на евроинтеграцискиот процес, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, посветено работи на усогласување на нашето земјоделство со европските регулативи, рече министерот Николовски.

Share
Прочитај повеќе