Потпишан договорот за реконструкција на водоводна линија во населба Беровско Езеро

Потпишан договорот за реконструкција на водоводна линија, секундарна и примарна мрежа во туристичка населба Беровско Езеро. Од Општината информираат дека станува збор за приоритетен проектот кој е истакнат како приоритет на средбите кои во изминатиот период се реализирани со сопствениците на викендички од туристичката населба Беровско Езеро.

Share
Прочитај повеќе

Со санирањето на браната Слатино ќе се намали ризикот од поплави и ќе се обезбеди вода за наводнување на земјоделските површини

„Со реконструкцијата се постигна структурна стабилност на браната, отпорност на надојдени води, со што се намалува ризикот од поплавите. Од друга страна, санирањето на браната ќе овозможи навремена достапност на вода за наводнување на земјоделските површини. Вкупната вредност на проектот е над 1,1 милиони евра, обезбедени од  Програмата на Европската унија за санација на штетите од поплавите во 2015“, изјави министерот Димковски.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Системите за наводнување со години запоставувани

Системите за наводнување со години биле запоставени и затоа има и намалување на земјоделското производство и намалување на квалитетот. Оваа година ќе исплатиме 12 милиони евра за водоснабдувањето, а следува и сеопфатна реорганизација, истакна министерот за земјоделство Љупчо Николовски.

Share
Прочитај повеќе