Сопственици на рибници на Тиквешко Езеро бараат да не се испушта нагло вода од езерото

 Загрозени се рибите поради нагло испуштање на вода од Тиквешкото Езеро, реагираа денеска сопственици на рибници поставени во втората по големина вештачка акумулација во државата.

Share
Прочитај повеќе

Од рибниците на Бигорскиот манастир повторно ќе се вади радичка пастрмка

– Завршена е првата фаза. Расчистени се рибниците, што беа покриени со песок, камења и други отпадоци, како и на просторот околу нив, кој беше обраснат со дрва, трева и грмушки, вели отец Кирил од Бигорскиот манастир.

Share
Прочитај повеќе