Ќе се субвенционира и руколата, предадена калинка, а повисоки субвенции добиваат и одгледувачите на кози

Се воведува нова субвенција во делот за градинарство, а тоа е за „рукола“, која ќе изнесува 30.000 денари по хектар.
3 денари по килограм предадено овошје во преработувачки капацитет ќе добиваат и производителите на калинка.

Share
Прочитај повеќе

Како да се одгледува рукола

Може да се одгледува: во мали бавчи, на тераса, во пластеник, во саксии;
Може да се произведува во текот на целата сезона, почнувајќи од март до октомври. Пожелно е да се врши сукцесивна сеидба на секои 14-20 дена, за да се овозможи постојана обезбеденост на пазарот;

Share
Прочитај повеќе