СДСМ: Се грижиме за земјоделците, 30% повисоки откупни цени на грозјето оваа година

И во време на светска економска криза, СДСМ преку Владата и надлежното министерство што ги предводи, продолжува со вистинска поддршка за сите земјоделци. Воведуваме нова мерка за предадено грозје во регистрирани капацитети за производство на вино во Република Северна Македонија, со висина од 2 денари по килограм, се вели во соопштението од СДСМ.

Share
Прочитај повеќе

СДСМ: Со новиот Интервентен фонд за земјоделство дополнителни 250 милиони денари

СДСМ како одговорна партија која е предводник на државата, континуирано спроведува големи реформи и дава помош секогаш кога е потребно, во интерес на сите земјоделци.

Share
Прочитај повеќе

СДСМ: Исплатени 230 милиони денари субвенции за 4.846 земјоделски субјекти

Исплатени 230 милиони денари субвенции за 4.846 земјоделски субјекти, вистинската грижа за земјоделците продолжува.

Share
Прочитај повеќе

СДСМ:Странски инвестиции во ТИРЗ кои носат нови работни места и повисоки плати

Мерките и политиките што ги презема Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев, даваат позитивни економски резултати.

Share
Прочитај повеќе

СДСМ: Владата продолжува со грижата за сите граѓани-Во тек се јавните повици за мерките и програмите од Оперативниот план за вработување

Владата предводена од СДСМ продолжува со креирање и имплементација на корисни мерки и политики чија цел е намалување на невработеноста и санирање на неповолните ефекти од коронакризата врз економијата, велат преку соопштение од СДСМ.

Share
Прочитај повеќе

СДСМ: Отстранети пречките за исплата на субвенции за тутун

Отстранети пречките за исплата на субвенции за тутун, обезбедени дополнителни 307 милиони денари за тутунарите.

Share
Прочитај повеќе

СДСМ е на страна на граѓаните, се подобруваат условите за секој земјоделец

Овие маалски средби имаат за цел да овозможат граѓаните да ги презентираат нивните потреби и предизвици со кои се соочуваат, како и да се слушнат нивните сугестии.

Share
Прочитај повеќе