12.000 денари за хектар ќе добијат земјоделците кои користат сертифицирано семе

За нивите со големина од 10 до 50 хектари следуваат и дополнителни 5.760 денари. Услов е да се употреби сертифициран семенски материјал и да се добијат просечни приноси повеќе од 4.000 килограми за пченица, 3.000 за другите житни култури или 1.800 килограми по хектар за сончоглед.

Share
Прочитај повеќе