Николовска: Средбите со земјоделците – најдобриот начин на комуникација и соработка

-Не е лесно и не се едноставни овие средби, состојбата во земјоделскиот сектор со години е лоша и не може да очекувате задоволни земјоделци оти колку и да се работи не може во една година да имате спектакуларни резултати, особено во сточарството. Но кога знаете дека работите, кога знаете што сте нашле како состојба и колку труд, енергија и искрена посветеност во работата, личен но и тимски, вие пред земјоделците одите со чист образ. Не ги притискате, не манипулирате, не ги уценувате. Само кажувате што сте сработиле, истакна Николовска.

Share
Прочитај повеќе

Ленче Николовска: Каде без ЕДУКАЦИЈА на земјоделците?

Речиси 20 години ја следам состојбата во македонскиот аграр и исто толку време сум во постојана комуникација со земјоделци, агробизнисмени, откупувачи, трговци и институции на државата задолжени за овој сектор. Речиси 20 години, а сигурно и пред тоа, главно мото за развој на земјоделството, е потребата од едукација на земјоделските производители.

Share
Прочитај повеќе