Се излеа Црна Река – штети на посевите со пченица

Најголеми штети повторно ќе претрпат посевите со пченица што значи дека земјоделците и оваа година ќе бидат оштетени“, пишуваат граѓани по социјалните мрежи.

Share
Прочитај повеќе

Плодна земјоделска соработка меѓу Македонија и Италија

Министерот Николовски, ги потенцираше главните приоритети на #МЗШВ, со акцент на поголемо искористување на европските фондови преку #ИПАРД, јакнење на капацитетите на шумската полиција и законите кои се во фаза на подготовка.

Share
Прочитај повеќе