“Кока Кола” со загуба од 2,76 милијарди долари

Паралено со загубата, „Кока Кола“ во истиот квартал забележала и пад на приходите за 20 отсто на 7,51 милијарди долари. Сепак, овој приход е поголем од оној што го предвидуваа аналитичарите од 7,36 милијарди долари.

Share
Прочитај повеќе

Од денес пријавување за новото производство на тутун

Тутунарите се подготвуваат за новата реколта. Најдоцна до 31-ви март, пред да склучат договори за откуп, мораат да го пријават новото производство за оваа година.

Share
Прочитај повеќе