Одобрена стратешка инвестиција за соларен парк вреден 270 милиони евра

Владата на вчерашната седница донесе Одлука за утврдување на статус на стратешки инвестиционен проект на Друштво за производство на електрична енергија „ОСТРО СОЛАР” – Скопје.

Share
Прочитај повеќе