Министерот Хоџа одржа состанок со оризопроизводителите Дијалог и со откупувачите и со производителите, е единствениот начин на кој секогаш ќе ги носиме најдобрите решенија

Вчера, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, во просториите на МЗШВ, одржа состанок со оризопроизводителитe.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Хоџа на средба со овоштарите, откупувачите и преработувачите од Преспа

Одржав работен состанок со јаболкопроизводителите, откупувачите и преработувачите од Преспа

Share
Прочитај повеќе

Министерот Хоџа одржа состанок со лозарите и винарниците

Откупот на грозјето, мерките на државата и проблемите на лозарите и винарниците, беа темите на денешниот состанок кој се одржа во просториите на МЗШВ во прусуство на лозарите и винарниците.

Share
Прочитај повеќе

ЦУК: Состанок во пресрет на сезоната на можни пожари на отворен простор во државата

Во пресрет на сезоната на можни пожари на отворен простор во државата,под раководство на в.д. директорот Стојанче Ангелов, во ЦУК беше реализиран работен состанок, се наведува во соопштението од ЦУК.

Share
Прочитај повеќе

ЕУ поддршка за ЦЕФТА во создавањето Заеднички регионален пазар

Секретаријатот на ЦЕФТА беше домаќин на состанок со амбасадорите на страните на ЦЕФТА во Европската унија

Share
Прочитај повеќе

Атанасов одржа работен состанок со директорот на Подравка во Македонија

Директорот Атанасов на средбата истакна дека Агенцијата за храна и ветеринарство ќе продолжи да работи на унапредување на соработката со операторите со храна, почитувајќи ги законите, како гаранција за обезбедување на транспарентна, навремена и брза услуга и за компаниите од прехранбениот сектор.

Share
Прочитај повеќе

Одржан вториот состанок на Управниот Комитет во АХВ

Тема на состанокот беше презентација на времените проектни извештаи за прериодот март 2019 – октомври 2019, проектните активности спроведени во текот на тој период, планираните активности во текот на следниот квартален период и временската рамка предвидена за нивна реализација.

Share
Прочитај повеќе

Македонска делегација на четвртиот состанок на министри во Кина

Покрај министерскиот состанок во Кина се одржува и 14-от економски и трговски форум на тема „Дигиталното земјоделство како движечка сила за ревитализацијата на руралните средини“.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Николовски оствари средба со амбасадорот на Република Бугарија, Ангел Ангелов

-На денешниот работен состанок ја потврдивме одличната соработка меѓу стручните служби на министерствата од двете земји, во однос на поддршката во ЕУ интеграцискиот процес, финансиските инструменти, фитосанитарната и ветеринарна политика и во шумарството, рече Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Ветеринарните друштва да ги забрзаат активностите на терен за дијагностицирање на бруцелозата

Споро течат активностите за вадење на крв од овците за дијагностичко испитување на бруцелозата, оцени на состанокот директорот Атанасов и побара од првиот човек на Комората во наредниов период ветеринарните друштва да ги забрзаат активностите на терен со цел сточарите да можат да го запазат законскиот рок за аплицирање за добивање на субвенции.

Share
Прочитај повеќе