Спанаќот го регулира крвниот притисок

Зелјестиот зеленчук треба да го има во секојдневното мени. Спанаќ, кељ, зелка, марула – сите тие содржат каротеноиди, пигменти кои имаат антиоксидантно дејство. Според Американскиот институт за проучување на ракот, овој пигмент го спречува ракот на грлото, усната шуплина, го забавува ракот на дојка и ракот на белите дробови.

Share
Прочитај повеќе