СДСМ: Исплатени 230 милиони денари субвенции за 4.846 земјоделски субјекти

Исплатени 230 милиони денари субвенции за 4.846 земјоделски субјекти, вистинската грижа за земјоделците продолжува.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Исплатени 617,6 милиони денари за обележани грла говеда, кози, задржано женско јагне

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 11,785 субјекти исплати близу 617,6 милиони денари за субвенции. Станува бор за исплата на субвенции за фармерите кои имаат обележани грла говеда, кози, а пари на сметките имаат и сите фармери кои  задржале женско јагне

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Субвенционирањето на јаболкови насади за само 4 години е покачено за над 50 отсто

Во изминатиот период работевме на благосостојбата на сите земјоделци, а најголемата придобивка е што ги тргнавме канџите на политиката од земјоделството, нема повеќе наши и ваши земјоделци, ставивме крај на една деценија во која селективно се делеа субвенции, грантови и државна помош, денес имаме тотално неселективен пристап во кој важни се сите земјоделци, од сите вери и нации, од сите региони.

Share
Прочитај повеќе

Со ребалансот на Буџетот ќе се исплатат сите субвенции за сточарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа денеска уште еднаш повтори дека со ребалансот на Буџетот ќе бидат исплатени сите субвенции за сточарството.

Share
Прочитај повеќе

Бачовски: Исплатени близу 412 милиони денари субвенции за земјоделците

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, исплати близу 412 милиони денари субвенции на 9.738 субјекти. Станува збор за исплата на субвенции  за одржување на овошни насади и за мерката директни плаќања за мали земјоделски стопанства дефинирани според историски плаќања за претходните три години.

Share
Прочитај повеќе

Висината на субвенциите за 2021 година за одржување на постоечки лозови насади

Согласно Уредбата за директни плаќања за 2021 година на корисници, за одржување на постоечки лозови насади , објавена во Сл. Весник на РСМ бр.12/2021, детално ви ги претставуваме поблиските критериуми за директни плаќања, кој може да биде корисник на средствaта, максималните износи и начинот на директните плаќања за оваа година.

Share
Прочитај повеќе

Висината на субвенциите за 2021 за одгледани и заклани грла говеда во регистриран кланичен капацитет

Согласно Уредбата за директни плаќања за 2021 година на корисници, за одгледани и заклани грла говеда во регистриран кланичен капацитет објавена во Сл. Весник на РСМ бр.12/2021, детално ви ги претставуваме поблиските критериуми за директни плаќања во сточарското производство, кој може да биде корисник на средствaта, максималните износи и начинот на директните плаќања за оваа година.

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенциите за 2021 година за одржување на постоечки овошни насади со ореви, бадеми , лешници и питом костен

Согласно Уредбата за директни плаќања за 2021 година на корисници, за одржување на постоечки овошни насади со ореви, бадеми, лешници и питом костен објавена во Сл. Весник на РСМ бр.12/2021, детално ви ги претставуваме поблиските критериуми за директни плаќања, кој може да биде корисник на средствaта, максималните износи и начинот на директните плаќања за оваа година.

Share
Прочитај повеќе

Започна аплицирањето за земјоделски субвенции за 2021 година

Сите заинтересирани кои сакаат да се приклучат кон најголемото земјоделско здружение и сите веќе активни членови на „Современо Земјоделство“ можат да пријават бесплатно со нашиот стручен тим.

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенциите за 2021 година за мали земјоделски стопанства дефинирани според историски плаќања за претходните три години

Согласно Уредбата за директни плаќања за 2021 година на корисници, за мали земјоделски стопанства дефинирани според историски плаќања за претходните три години, објавена во Сл. Весник на РСМ бр.12/2021, детално ви ги претставуваме поблиските критериуми за директни плаќања, кој може да биде корисник на средствaта, максималните износи и начинот на директните плаќања за оваа година.

Share
Прочитај повеќе