„Тиквешки лозаро овоштари“ бараат од општините комисии за проценка на штета од сушата

Регионалното здружение „Тиквешки лозаро овоштари“ од Кавадарци побара од градоначалниците и советите на Кавадарци и Неготино да се формира комисија за проценка на штета на лозовите и овошни насади, настаната од невремето и високите температури и да се прогласи елементарна непогода.

Share
Прочитај повеќе