СДСМ:Странски инвестиции во ТИРЗ кои носат нови работни места и повисоки плати

Мерките и политиките што ги презема Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев, даваат позитивни економски резултати.

Share
Прочитај повеќе

Почнува изградбата на првата јужнокорејска инвестиција во ТИРЗ – Скопје 2

Во Технолошко-индустриската развојна зона – Скопје 2 денеска ќе биде означен почетокот на изградбата на првата јужнокорејска инвестиција во земјата.

Share
Прочитај повеќе

Бројот на работни места во ТИРЗ зголемен за 8% во однос на минатата година

Во компаниите активни во ТИРЗ во јули е регистриран зголемен број на работни места од 8,13% во однос на истиот месец од 2020 година, како и речиси 1% повеќе во однос на јуни годинава.

Share
Прочитај повеќе

Презентација на активностите и инвестициите во ТИРЗ

Дирекцијата за Технолошко индустриски и развојни зони денеска го презентираше полугодишниот пресек од работењето.

Share
Прочитај повеќе

Деспотовски: Инвестираме 15 милиони евра во инфраструктура, ќе помогнеме и во локален развој

Во рамки на новиот концепт, ТИРЗ ги проширува можностите за инвестирање и на локално ниво како и отворање заеднички зони со општините со државна поддршка.

Share
Прочитај повеќе

Нова инвестиција на „ЛЕАР“ и „Нормак Инвестмент Груп“ во ТИРЗ Тетово

Американската компанијата „ЛЕАР“ и „Нормак Инвестмент Груп“ денеска во Технолошко индустриската развојна зона во Тетово ќе постават камен-темелник на новата заедничка инвестиција. Станува збор за нов втор инвестициски циклус кој изнесува 15 милиони евра.

Share
Прочитај повеќе

„Гересхајмер“ денес ја отвора фабриката во ТИРЗ Скопје 2

Делегација на германската фабрика „Гересхајмер“, предводена од потпретседателот Оливер Бургел, на средба со премиерот Зоран Заев ги презентирала плановите за инвестиции на компанијата во земјава, при што најавила и втор инвестициски циклус за производство на стаклени шприцеви за медицински цели, информираше вчера владината прес-служба.

Share
Прочитај повеќе